Købsaftale om karré to og tre i Mjølnerparken er indgået

Kære beboere i Mjølnerparken

Som I ved, har Bo-Vita gennem det seneste år forhandlet med en række investorer for at finde den helt rette køber af karré to og tre i Mjølnerparken.

Vi kan nu meddele, at vi har indgået en købsaftale med NREP og Industriens Pension som medinvestor. NREP har hovedkontor i Nordhavn, og er en nordisk ejendomsudvikler, der opfører bæredygtige og innovative ejendomsprojekter.

NREP overtager i 2023 ejerskabet og udlejningen af de 260 lejligheder i karré to og tre. Dermed træder vi nu et stort skridt nærmere implementeringen af udviklingsplanen i Mjølnerparken, og vi ser NREP som den helt rigtige partner til i fællesskab at sikre en langvarig positiv udvikling i Mjølnerparken.

Beboerne i Bo-Vita får glæde af frasalget

Overskuddet fra salget bliver brugt til at forny Mjølnerparken med de ind- og udvendige renoveringer, der er vedtaget af beboerne i Mjølnerparken, og som startede i oktober 2021. Derudover går overskuddet til at sikre en god genhusning af de beboere på permanente lejekontrakter, der ønsker at fraflytte Mjølnerparken samt til at bygge nye almene boliger i København.

Den helt rette køber er fundet

Det har været afgørende at sælge til en investor, der har langsigtet interesse i lokalområdet, og som ønsker at bidrage til, at Mjølnerparken bliver en tryg og blandet bydel i København.

NREP og Industriens Pension lever op til de kriterier, vi har stillet på forhånd med en:

  • langsigtet interesse i området
  • en plan for hele området, der også har fokus på at skabe et trygt og positivt ude-, erhvervs- og gademiljø
  • omtanke for det sociale, miljømæssige og bæredygtige i Mjølnerparken.

Myter og misforståelser er naturlige

Frasalget af karré to og tre i Mjølnerparken har været omgivet af megen debat. Det har desværre også medført myter og misforståelser, som kan skabe unødig bekymring blandt beboerne.

Det er vigtigt for Bo-Vita, at sikre en åben og saglig dialog, hvor beboerne er orienterede om alle tiltag og ændringer. Derfor vil vi opfordre jer til at tage kontakt til os, hvis I er det mindste i tvivl om, hvordan udviklingsplanen og frasalget af karré to og tre kommer til at påvirke jer.

Vi skal derfor også gøre opmærksomme på, at sagen mellem boligministeriet og en række beboere fra Mjølnerparken, ikke involverer Bo-Vita. Sagen kommer heller ikke til at påvirke frasalget. Frasalget er vedtaget af Københavns Kommune og Boligministeriet, og er nu gennemført.

Der tilbydes stadig flyttehjælp

Lige nu har vi tilstrækkeligt mange beboere i Mjølnerparken, der har skrevet sig op til en ny bolig.

Det betyder, at dem, der ønsker at blive, kan blive boende i Mjølnerparken.

Såfremt du ønsker at tage imod tilbuddet om en frivillig fraflytning, opfordrer vi til, at du kontakter os snarest, så vi kan hjælpe dig med at finde et nyt hjem. Vi tilbyder fortsat flyttehjælp og økonomisk hjælp til at komme på plads det nye sted.

Hvis ovenstående giver anledning til nogle spørgsmål, så tag endelig kontakt til os.

På vegne af Bo-Vita

Jan Hyttel
Organisationsformand for Bo-Vita